Podrobnosti o přednášce

Závislosti.

Přednášející: Mgr. Jolana Keprtová a Mgr. Dana Fragnerová
Datum a čas konání: 14. 11. 2024 | 16.00
Místo konání: Pracoviště ISIS – Horní náměstí 21, Olomouc
Termín přihlášení do: 7. 11. 2024
Hlídání dětí: Ano
Popis: Časová dotace: 7 hodin (3 hodiny za přípravu + 4 hodiny osobně)

tomto kurzu se zaměříme především na řešení podnětů od přímých účastníků ( před zahájením účastníci pošlu své podněty k řešení lektorkám a ty přizpůsobí obsah konkrétním požadavkům). Probereme si prevenci užívání tabáku, alkoholu, nelegálních drog, gamblerství, bezpečný pohyb na sociálních sítích, správné užívání léků, ukážeme si možné alternativy tabákových výrobků a projdeme si komiks na téma Jak rozpoznat užívání drog a kam se obrátit v případě potřeby.

Toto vzdělávání se uskuteční pod záštitou Státního zdravotního ústavu. Na konci budou účastníci požádání o vyplnění jednoduché monitorovací zprávy.
Samotné setkání bude od 16:00 do cca 19:30 na pracovišti ISIS (4 hodiny). Přibližně týden před realizací obdrží přihlášení účastníci do své e-mailové schránky domácí úkol. V tomto případě to bude shlédnutí šesti 15minutových videí k drogové problematice, prohlédnout si krátký komiks a napsat, co konkrétně by k tomuto tématu chtěli slyšet a co je nejvíc trápí (lektorky tomu přizpůsobí obsah). Za přípravu obdrží další 3 hodiny (celkem tedy 7 hodin vzdělávání).

O lektorkách:
Mgr. Jolana Keprtová - maminka, manželka, babička, členka Národní sítě podpory zdraví, jedna ze zakladatelek Poradny zdraví v Šumperku, která se zabývá realizací projektů, aktivit a kampaní podpory zdraví a prevence nemocí, poradenskou a konzultační činností zdravotně výchovnou a vzdělávací činností. Absolventka psychoterapeutického výcviku Virginie Satirové.



Mgr. Dana Fragnerová - maminka, manželka, předsedkyně Národní sítě podpory zdraví, dlouhodobě se věnuje individuálnímu vzdělávání dětí a jejich přípravou na přijímací řízení, dlouhodobě spolupracuje s o.p.s. Triadis, která se věnuje rodinné terapii a vzdělávání sociálních pracovníků, jóga ji provází posledními 20ti lety. Absolventka psychoterapeutického výcviku Virginie Satirové.




Vyplnit přihlášku »


« Zpět na přehled přednášek