Podrobnosti o přednášce

ON-LINE VZDĚLÁVÁNÍ: Osobnost dítěte v náhradní rodině ovlivněná prožitými traumaty.

Přednášející: Mgr. Iveta Sittová, DiS.
Datum a čas konání: 10. 9. 2024 | 16.00
Místo konání: ON-LINE
Termín přihlášení do: 3. 9. 2024
Hlídání dětí: Ne
Popis: Časová dotace: 4 hodiny

Toto vzdělávání se uskuteční on-line. Přihlášení účastníci obdrží před realizací vzdělávání odkaz e-mailem i se stručným návodem, jak se k živému vzdělávání připojit.
Vzdělávání bude probíhat přes program ZOOM. Lektora uslyšíte i uvidíte, můžete v průběhu klást dotazy, doptávat se atd. To vše tento program umožňuje.
Jediný požadavek je mít k dispozici počítač, notebook, tablet nebo chytrý telefon s připojením na internet, mikrofon a reproduktor (většinou jsou součástí).

Cílem semináře bude identifikovat traumata, kterými si Vaše dítě prošlo před tím, než bylo umístěno do Vaší péče/během péče u Vás – konkrétně bude zaměřen na pobyt dítěte v kojeneckém ústavu/dětském domově, pobyt dítěte v přechodné pěstounské péči, opuštění dítěte rodiči, týrání rodiči, kontakty s rodiči, konflikty mezi rodiči a pěstouny, úmrtí milované osoby, prožití dopravních nehod, konflikty s vrstevníky apod. Součástí bude technika, která Vám pomůže uvědomit si, jak se může konkrétní trauma projevovat na chování Vašeho dítěte. Na závěr se seminář pokusí nabídnout Vám návod, jak můžete dítěti pomoci k co nejlepšímu zpracování daného traumatu.

O lektorce:
Mgr. Iveta Heclová, DiS.
Vystudovala Střední školu sociální péče a služeb v Zábřehu – obor Výchovná a humanitární činnost a později bakalářské studium – obor Charitativní a sociální práce na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a Vyšší odborné škole sociální CARITAS v Olomouci, dále pak magisterské studium – obor Charitativní a sociální práce na stejné fakultě. Od srpna 2015 vykonává sociální práci v ISIS, z. s., do té doby absolvovala v rámci studia několik praxí v oblasti sociální práce s rodinou, např. praxe ve Fondu ohrožených dětí, azylových domovech pro matky s dětmi, dětských domovech, dětských centrech, speciálních školách. Nadchl ji letní poradensko-vzdělávací pobyt ISIS v Králíkách, který absolvovala a na základě něhož se rozhodla stát klíčovou pracovnicí několika rodin vychovávajících dítě v pěstounské či poručnické péči. Na tuto práci se zaměřila z důvodu uvědomění si důležitosti rodiny pro každé dítě.




Vyplnit přihlášku »


« Zpět na přehled přednášek