Podrobnosti o přednášce

ON-LINE VZDĚLÁVÁNÍ (primárně pro pěstouny z OSPOD Mohelnice a Konice): Rozvoj závislostí u dětí, mladistvých, dospělých a jeho prevence.

Přednášející: Mgr. Lukáš Franc
Datum a čas konání: 21. 9. 2024 | 8.00
Místo konání: ON-LINE
Termín přihlášení do: 14. 9. 2024
Hlídání dětí: Ne
Popis: Časová dotace: 4 hodiny

Toto vzdělávání se uskuteční on-line. Přihlášení účastníci obdrží před realizací vzdělávání odkaz e-mailem i se stručným návodem, jak se k živému vzdělávání připojit.
Vzdělávání bude probíhat přes program ZOOM. Lektora uslyšíte i uvidíte, můžete v průběhu klást dotazy, doptávat se atd.
Je potřeba mít k dispozici počítač, notebook, tablet nebo chytrý telefon s připojením na internet, mikrofon a reproduktor (většinou jsou součástí), případně sluchátka.

Obsah kurzu:
· Principy vzniku závislosti a na čem lze být závislý.
· Prevence.
· Jaké chování je „normální“ a jaké už ne.
· Co o potřebách dětí vypovídá jejich preference objektu závislosti.
· Jak si se závislostí poradit svépomocí a kdy už vyhledat odbornou pomoc a kde.

O lektorovi:
Mgr. Lukáš Franc, psychoterapeut a lektor:
Je mi 37 let. Jsem ženatý a mám dvě děti. Hlavu si nejlépe vyčistím při běhání v lese. Baví mě historie i aktuální společenské dění, ale rád si od reality odpočinu ve světě her a fantasy. Vystudoval jsem psychologii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Mám ukončený postgraduální pětiletý výcvik v integrativní psychoterapii. Přes 6 let jsem byl vedoucí a psychoterapeut v ambulanci pro závislé klienty a jejich rodiny (hazard, drogy, alkohol a jiné) ve Společnosti Podané ruce o.p.s. v Olomouci. Poskytoval jsem poradenství, individuální i skupinové psychoterapie. Dva roky jsem vedl podpůrnou skupinu pro klienty s psychiatrickým onemocněním pod Charitou. Několik let jsem lektoroval kurzy o závislostech a jejich léčbě. Druhým rokem jsem školní psycholog na základní škole (první a druhý stupeň). Provozuji soukromou psychoterapeutickou praxi pro dospělé, mladistvé a děti školního věku v Olomouci.




Vyplnit přihlášku »


« Zpět na přehled přednášek